top of page
Ara
  • YENİ ŞAFAK

Napolyon'un Cephaneliği Türklere Emanet!


Napolyon Bonapard tarafından 1862 yılında yaptırılan Le Spezia Cephaneliğin Kentsel Dönüşümü Ünlü mimarlar kardeşler Sunay Erdem ve Günay Erdem'in projesine göre yapılacak.

İtalya'nın La Spesia Limanında bulunan Napolyon'un Cephaneliğin kentsel dönüşümü için açılan uluslararası yarışmada birincilik ödülü Erdem Mimarlar'ın oldu. Yüzlerce rakibin arasından finale ilk beş proje arasına kalan ve daha sonra jüri tarafından birinci ilan edilen projenin en önemli özelliği limanın barışa adanması. Cephanelik Limanı 3 barış adasına ayrılıp, sırasıyla insanların, hayvanların ve bitkilerin barış içinde yaşadığı adalara ayrılacak. Projenin etap etap 2062 yılında tamamlanması öngörülüyor. Böylece Napolyon tarafından 1862 yılında yaptırılan cephanelik 200 yıl sonra 21. yüzyılın sonunda barışa adanmış olacak.

Günay Erdem ve Sunay Erdem'in projeleri kentsel dönüşüm alanında dünyada ses getirmeye devam ediyor. Son yıllarda Kuzey Amerika kıtasındaki ödüllü projelerden sonra Avrupa'da da önemli projelere imza atmaya devam ediyorlar.

12 görüntüleme0 yorum
bottom of page