top of page
Ara
  • EN SON HABER

Çılgın Türklerden Tahrir Meydanı


Geçtiğimiz sene Mısır Tahrir Meydanının yeniden düzenlenmesi için uluslararası yarışması düzenlendi.

TÜRK MİMARLARIN PROJESİ FİNALE KALDI

Yarışma, meydanın şubat devrimden sonra yeniden yapılandırılmasını amaçlıyor. Erdem Mimarlar'ınkurucuları Sunay Erdem ve Günay Erdem'in Mısır Tahrir Meydanı için geliştirdikleri proje finale kaldı. Geçen aylarda Vancouver için açılan Uluslararası Kentsel tasarım yarışmasını kazanan ünlü türk mimar kardeşlerin Mısır'a da geliştirdikleriproje beğenildi.

Sunay Erdem tasarladıkları projeyi şöyle özetliyor:"Tahrİr Meydanında toplanan kalabalık bizi çok etkilemişti. İnsanların yüzlerisanki hep birlikte ışığa, özgürlüğe doğru özlemle bakıyordu. Aynen ayçiçeği vemısır tarlalarındaki çiçeklerin yüzünü göneşe ve ışığa çevirdiği gibi. Yarışmaaçıldığını da duyunca bu fikrimizi projenin ana fikri olarak benimsedik.Meydan, devrimin gerçekleştiği aylarda açan ayçiçeği tarlasına dönüşecek.Güneşi ve ışığı takip eden ayçiçekler, devrim günü ışığı ve özgürlüğü takipeden insanları anımsatacak."

Günay Erdem, projenin ikinci aşamasında karmaşık birmeydan çözümü istendiğini, meydanın altından geçen metro hatları, meydan üstütrafik ve yaya sirkülasyonu için de önemli fikirleri olduğunu belirtti.

Sayısız uluslararası başarı elde eden Erdem Mimarlar bugünlerde ABD ve Kanada'da katıldıkları yarışmalardan da haber bekliyorlar.


5 görüntüleme0 yorum
bottom of page